Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Ataşehir adayı Onursal Adıgüzel: “Ataşehir metro merkezi olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul-Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, Medyascope’ta ilçenin sorunlarını, vaatlerini anlattı.

Ataşehir’den yeniden aday gösterilmeyen Battal İlgezdi’nin CHP’den istifa etme sürecine ilişkin konuşan Adıgüzel, “Adaylaşma sürecinde sürecinde bir duygusallaşma olur, o da bunun etkisiyle istifa etti. Ama kendisi çok iyi bir CHP’lidir. Biz de yeni dönemde onun yaptığı hizmetleri daha da ileriye götüreceğiz. Sık sık görüşüyoruz” dedi.

Ataşehir’in sorunları

Ataşehir’de 17 mahallenin olduğunu ve buraları her anlamda konunun uzmanlarıyla incelediklerini söyleyen Adıgüzel, “Her mahallenin kendi içerisinde sorunları var. Trafik sorunları var. Ataşehir artık metro merkezi haline geliyor” diye devam etti.

Adıgüzel, Ataşehir’de yeşil bir alan oluşturacaklarını aktardı, deprem sorununa ilişkin çözümleri de anlattı:

“Hedefimiz deprem toplanma alanlarını artırmak. Ataşehir genç bir ilçe olsa da 1980 öncesi yapılan binalar yüzde 25 oranında. Deprem yönetmeliğinden önce, yani 1980-2000 arası yapılan binaların oranı yüzde 35 civarında. 2000 sonrası olan, nispeten daha iyi olduğunu düşündüğümüz yüzde 40 civarındaydı. Planlarımızı bu oranlara göre belirledik. Deprem öncesi, anı ve sonrası ne yapacağımızı değerlendirdik. Öncelikle vatandaşın talebi doğrultusunda binaları inceleyip, onlara öngörülerimizi söyleyip, kentsel dönüşüme teşvik edelim diye düşündük. Biraz daha yatay mimarinin oluşması niyetindeyiz.”

Deprem toplanma alanlarına iki konteyner koyacaklarını vurgulayan Adıgüzel, “Bir konteynerde arama-kurtarma ekiplerinin kullanacağı ekipmanlar olacak. Bir tane de ilk anda ihtiyacımız olacak, asgari düzeyde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak konteynerlerden bulduk. Bunları toplanma alanlarına koymayı planladık” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.