Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Matthew Kasırgası ABD’de OHAL ilan ettirdi

ABD saatteki hızı yaklaşık 230 km’ye varan Matthew Kasırgasında can ve mal kaybını en aza indirmek için dört eyalette olağanüstü hal ilan etti.

ABD, Karayipler’de ve Bahamalar’da hayatı felç eden ve toplamda 11 kişinin ölümüne yol açan Matthew Kasırgasına hazırlanıyor. ABD’nin güneydoğu kıyılarına ulaşması beklenen kasırga için başta Florida eyaleti başta olmak üzere, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edildi. Fırtınayı en az hasarla karşılamak için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

ABD’li yetkililer, kasırganın vurması beklenen sahil bölgelerinde yaşayan halka deniz kıyısından en az 160 km uzaklaşmaları çağrısında bulundu. Bölgedeki güvenlik önlemleri kapsamında ABD Başkanı Obama da seçim kampanyası için Florida’ya yapacağı ziyareti iptal etti.

Binlerce kişi evsiz kaldı

Dünyanın en fakir ülkeleri olarak bilinen Karayipler ve Bahamalarda ölümlere yol açan fırtına, binlerce kişinin evsiz kalmasına ve tarım alanlarının tahrip olmasına da yol açtı.

Yapılan ilk belirlemelere göre bölgede yaklaşık 20 bin kişi yaşam alanlarını terk etmek zorunda kaldı.

2010 yılından bölgede görülen en büyük doğa olayı olarak belirtilen kasırga için ABD’li yetkililer halka yiyecek, pil ve sağlık malzemesi stoklaması için uyarıda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.