İlaçlar PTT ile dağıtılacak: TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan ile söyleşi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), PTT ile imzaladığı protokol sonucu yurtdışından temin edilen ilaçları artık PTT aracılığıyla dağıtacağını açıkladı.

Eczacıların ve meslek örgütlerinin tepkili olduğu bu konuyu, Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan’la konuştuk. Nurten Saydan’a göre ilaç kullanıcıya kargoyla gönderilebilecek bir ürün değil çünkü hem ilacın taşınmasıyla ilgili koşulların, hem de eczacının yardımı olmadan ilaç kullanımının tehlike oluşturma ihtimali yüksek.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/305739669″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.