Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li teknoloji devlerinin kârlılık oranları açıklandı

ABD’nin en büyük teknoloji şirketleri yılın ilk üç ayındaki karlılık oranlarını açıkladı.

ABD’nin dev teknoloji şirketleri  2017 yılının yılın ilk çeyreğinde yakaladıkları kar oranlarını açıkladı. Google’ın çatı şirketi Alphabet, e- ticaret şirketi Amazon ve yazılım-bilişim şirketi Microsoft ve İntel karına kar kattı.

Bilanço rakamlarına göre teknoloji devlerinin karlılık oranları şöyle:

Amazon’un yılın ilk çeyreğindeki kar artışı yüzde 40’a ulaştı ve 724 milyon dolar oldu. Amazon üst üste sekizinci defa kar açıklıyor. Şirketin büyümesindeki artışın sebebi Amazon Prime’ın yeni sunduğu internet ve üyelik hizmeti olduğu düşünülüyor.

Microsoft ise karını yüzde 28 arttırırdı.  Microsoft bu artışta kullanıcılarına sunduğu Azure ismindeki bulut tabanlı ürünlerin payının yüksek olduğu vurgusunu yaptı.

Microsoft’un geçen Haziran ayında satın aldığı profesyonel sosyal ağ olan LinkedIn ise şirketin gelirine 975 milyon dolarlık bir katkı sağladı.

Bilgisayar çipi üreten Intel ise karını yüzde 45 arttırdı. Şirketin karını artırmasındaki en önemli unsur yeni nesil hafıza teknolojisi oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.