Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en büyük uçağı ilk kez hangardan çıkarıldı

117 metre Kanat açıklığıyla dünyanın en büyük  uçağı Stratolaunch hangarından çıkarıldı. Microsoft’un kurucularından Paul Allen’ın projesi olan uçak, 2019 yılında test uçuşlarına başlayacak.

Stratolaunch Systems tarafından  6 yıldır  üzerinde çalışılan dünyanın en büyük uçağı  hangardan ilk defa çıkarıldı. 28 tekerlekli bir sistemle hangardan çıkarılan uçağın, yakıt dolum ve motor çalıştırma testleri yapılacak.

Askeri görevlerde kullanılmak üzere tasarlanan  uçak, 117 metrelik kanat genişliğine, 72 metre gövdeye sahip. 226 ton ağırlığı bulunan uçağın, 250 tona kadar yük taşıma kapasitesi var. Uçak, 6 adet jet motoruna sahip.

California’daki Mojave Çölü’nde yapımı süren uçak özel bir hangarda üretiliyor.

İnsan taşımayacak olan Uçak, uzaya roket fırlatmak için rampa görevi üstlenecek. Küçük uydular için kullanılan Pegasus XL   roketi, Stratolaunch arayıcılığıyla uzaya gönderilecek. 

İkiz gövdesi ve futbol sahası genişliğindeki kanatlarıyla  üretilen uçağın, uzay araştırmalarındaki maliyeti düşüreceği tahmin ediliyor.

Stratolaunch şirketi, uçağın yapımı için Orbital ATK ile anlaşmıştı. Uçak 2019 yılında gökyüzüyle buluşacak ve 2020 yılında hizmete girecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.