Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Art Basel 2017 açılıyor

İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen ve 4 binden fazla sanatçıya ev sahipliği yapan sanat fuarı Art Basel, 15-18 Haziran tarihleri arasında görülebilecek.

Dünyanın en önemli sanat fuarlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 48’incisi düzenlenen Art Basel bugün kapılarını açıyor. İsviçre’nin Basel kentinde 15-18 Haziran tarihleri arasında  sanatseverlerin katılımına açık olacak fuar, her yıl olduğu gibi daha sonra Miami ve Hong Kong’da da düzenlenecek.

Ekran Resmi 2017-06-16 16.00.25

Art Basel, 291 galeride 34 ülkeden 4 binden fazla sanatçının resim, heykel, çizim, fotoğraf, video ve yerleştirmelerine; konuşmalara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bu yılki fuarın en önemli özelliklerinden biri, 1970’li yıllardan işlere çokça yer verilmesi. Fuarda ayrıca, kişilerin bir parçası olduğu “yaşayan eserler”e de sıkça rastlanacak.

Ekran Resmi 2017-06-16 16.04.00

Pazar gününe kadar açık olacak fuarda, Anicka Yi’nin üç heykel tarafından desteklenen büyük bir paraşütten oluşan, vücut fonksiyonlarına odaklanan “Skype Sweater”ı, Mickalene Thomas’ın siyah kadın kimliğine odaklandığı “Do I Look Like a Lady?”si ve Claudia Comte’nin bir panayır yeri oluşturan “Now I Won”u özellikle görülmesi gereken işler arasında.

Ekran Resmi 2017-06-16 16.19.04

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.