Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Harun Kolçak “gelecek yıllarının en genç günlerinde” hayata veda etti

2014 yılından beri kanser tedavisi gören Türk müziğinin efsane ismi Harun Kolçak dün gece saat 22.45’te hayatını kaybetti.

Sinema sanatçısı Eşref Kolçak’ın oğlu olan Harun Kolçak uzun zamandır prostat kanseri tedavisi görüyordu. Dün öğlen saatlerinde aşırı kusma nedeniyle Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. Akşamüstü saat 18.00 da fenalaşıp yoğun bakıma kaldırılan müzisyen doktorların tüm çabalarına rağmen kurtulamadı.

Sanatçının 4 Mayıs’ta attığı bir tweet, ölümü sonrası Twitter kullanıcıları tarafından yoğun şekilde paylaşıldı.

Cenaze töreni cuma günü

Sanatçının arkadaşı Polat Yağcı “Cenazesi Cuma günü öğlen namazında Teşvikiye’den kalkacak. İkindi namazında da Bursa Gemlik’te Gemlik Mezarlığı’nda defnedilecek” dedi.

Harun Kolçak kimdir?

1955 yılında doğan Harun Kolçak müzik hayatına bas gitar çalarak başladı. İlk çalışmalarını Erkin Koray ile yapan Kolçak, “Erkin Koray Tutkusu” albümünde bas gitar çaldı.

1978 yılında caz müziğe yönelen Harun  Kolçak, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nüket Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışıp müzikal deneyimlerini arttırdı.

Harun Kolçak,  Onno Tunç’tan orkestrasına katılması için teklif aldı ve 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller aldı.

1996’da Litvanya’da 13 ülkenin katıldığı “Müzikos Festivalis 96”da “En İyi İkinci Şarkıcı” seçildi

2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçiren sanatçı “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” sözleriyle hastalığıyla nasıl mücadele ettiğini açıklayan Kolçak, 19 Temmuz 2017 günü hayata veda etti.

Sanatçıların Harun Kolçak ölümü sonrası sosyal medya paylaşımları:

View this post on Instagram

Ah Harun abim ah… #harunkolçak

A post shared by alisunal (@alisunal) on

https://www.instagram.com/p/BWviaYbAZlb/?taken-by=emelsayinofficial&hl=tr

https://www.instagram.com/p/BWvjwxUgPgg/?taken-by=ibrahimtatlises&hl=tr

https://www.instagram.com/p/BWviihNlSJt/?taken-by=iremderici&hl=tr

https://www.instagram.com/p/BWvjYIQheZL/?taken-by=serenserengil&hl=tr

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.