Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gündüz Vassaf’tan “İstanbul’da Kedi”

Psikolog Gündüz Vassaf’ın “İstanbul’da Kedi” kitabı Mayıs 2017’de Karakarga Yayınları’ndan bir kez daha yayımlandı.  Vassaf eserini “şiir-roman” diye tanımlamış. Yazar kitapta, farklı din, dil ve coğrafyalarda kedilere nasıl bakıldığını ve davranıldığını anlatıyor.

IMG_7014

İtalyanların “hapşıran kedi uğur getirir” sözünden, Afrika’da kedinin burçlar arasında sayılmamasını; Çatalhöyük’te kedilerin sahipleriyle gömülmesinden, Mısır’da kedilerin tanrı olarak görülmesini; Japonya’da kedilerin saraylara sokulmasından, Avrupa’da kedilerin katledilmesini anlatan yazar,  kitabın son bölümlerinde kedileri İstanbul’a getiriyor.

“Görünüşüme aldanmayın

Yaklaşın, beni iyi koklayın

Nereden geldiğimi anlatayım” diyor Kedi kitapta. Kitabın ilgi çekici yanlarının başında, kedinin şahsiyet bulması geliyor. Öyle ki bazı bölümlerde Kedi, insanları bencillikle suçluyor.

2014’de Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitap Mayıs 2017’de Karakarga Yayınları’ndan tekrar yayımladı. İstanbul’da Kedi 17 bölümden oluşuyor. Her bölümde kedilerin farklı coğrafyalardaki durumunun anlatıldığı kitapta bir tarafta sitem ve mizah ile karşılaşırken diğer taraftan birbirinden ilginç bilgiler ediniyoruz.

gündüz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.