Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kocaeli’de işçiler direndi ve kazandı

Çalışma Bakanlığı’nın sendikalarına yetki belgesi göndermemesini protesto eden Posco Assan işçileri bakanlıktan gelen “belgenizi Cuma günü göndereceğiz” haberi üzerine eylemlerine son verdi.

Güney Kore sermayeli Posco grubu ile Kibar Holding ortaklığıyla çelik üreten Posco Assan’ın Kocaeli fabrikasında çalışan işçiler, gönderilmeyen sendika yetki belgesini almak için dün Ankara’ya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürümek istemişti. İşçilerin önü polis tarafından kesilmiş aralarında sendika yöneticilerin de olduğu 40 kişi gözaltına alınmıştı.

İşçiler ve sendika yöneticileri dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Cuma günü yetki belgesi gelecek

Birleşik Metal-İş Sendikası çağrısı üzerine bugün yeniden fabrika önünde bir araya gelindi. Polis ablukasına rağmen başlayan yürüyüş, çalışma bakanlığından gelen “belgenizi Cuma günü göndereceğiz ” haberi üzerine durduruldu. Bakanlık açıklaması işçilere basın açıklaması aracılığıyla duyuruldu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.