Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kocaeli’de işçilerin yürüyüşüne yasak ve gözaltı

 

Kocaeli’ndeki Posco Assan işçileri sendikalarına toplu sözleşme yetkisi verilmemesini protesto etmek için Ankara’ya yürümek isteyince polis önlerini kesti. Sendika yöneticilerini gözaltına aldı. İşçilere destek olmak için yürüyüşe katılan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet polisin tavrına tepki gösterdi.

Güney Kore sermayeli Posco grubu ile Kibar Holding ortaklığıyla çelik üreten Posco Assan’ın Kocaeli fabrikasında çalışan işçiler, 42 gündür gönderilmeyen sendika yetki belgesini almak için Ankara’ya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürümek istedi. İşçilerin önü polis tarafından kesildi polisin müdahalesiyle aralarında Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Genel Merkez yöneticilerinin de bulunduğu 40 kişiyi gözaltına alındı. İşçilere destek vermek için yürüyüşe katılan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, polisin tavrını eleştirerek şunları söyledi:

“Devlet 10 kişiden korkuyor. Çok yazık. Çok üzülüyorum. Altı üstü 10 kişi sembolik olarak Ankara’ya yürüyecek. Dertleri sadece ekmek derdi, ekmek kavgası, ekmek davası. Ulusal güvenliğe, devletin bekasına herhangi bir tehditleri, herhangi bir kasıtları da yok bu insanların. Dertleri sadece hak aramak. 40 gündür hukuksuz şekilde geciktirilen yetki belgelerinin ne olduğunu gidip hep birlikte sormak istediler.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.