Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bayraktar’dan yardım isteyen Dilek Özçelik’in amcası: “Hayalleri büyüktü, okulu bitirip öğretmenlik yapmak istiyordu”

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Edirne ziyareti esnasında zor bulunan kanser ilaçlarının temini için Bayraktar’dan yardım isteyip, bakanın verdiği parayı ‘’Ben dilenci değilim’’ diyerek geri çeviren, lenf kanseri hastası 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Dilek Özçelik yaşamını yitirdi.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013’te dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan zor temin edilen kanser ilaçlarının temininde yardım istemişti. Bayraktar, Dilek Özçelik’e yardım etmek yerine cebinden para çıkararak Özçelik’e uzatmasıyla beraber Özçelik, “Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” diyerek parayı geri iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı. Olay uzun süre ülkenin gündeminden düşmemiş ve çıkan haberlerin ardından Özçelik’in bulmakta zorlandı ilaçlar temin edilmiş, Özçelik hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmıştı.

Uzun yıllardır lenf kanseriyle mücadele eden ve üniversite eğitimine devam edemeyen Dilek Özçelik, Tekirdağ’ın Saray İçesindeki evinde durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılmış. Ancak, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Özçelik memleketi Saray’da toprağa verildi.

Dilek Özçelik’in amcası Hüseyin Özçelik Dilek’in dönemin Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile yaşadığı olay sonrası içinde bulunduğu ruh durumunu ve son günlerdeki durumunu şu sözlerle anlattı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.