Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Quini” lakaplı efsanevi İspanyol futbolcu Enrique Castro hayatını kaybetti

“Quini” lakabıyla bilinen eski İspanyol forvet Enrique Castro, kalp krizi sonucu 68 yaşında hayatını kaybetti.
Barcelona ve Sporting Gijon’un efsane ismi Quini, ülkenin kuzeyindeki Gijon kentinde geçirdiği kalp krizi sonrası tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Ünlü oyuncunun bir dönem formasını giydiği Barcelona’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda; “Kulübümüzün oyuncusu ve efsanesi Enrique Castro ‘Quini’ hayatını kaybetti. Camp Nou, mirasını asla unutmayacak” ifadelerine yer verildi.

Barcelona’lı oyuncular Andres İniesta, Gerard Pique, efsane kaptanları Carles Puyol ve diğer bir efsane ismi Luis Enrique taziye mesajları paylaştı.

İspanya futbol tarihi için en önemli biri kabul edilen Quini, Sporting Gijon formasıyla çıktığı 443 maçta 231, Barcelona formasıyla da 100 maçta 54 gol attı.

İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) sezonun en golcü futbolcusuna verilen Pichichi Ödülü’nü 1974-1982 yıllarında 5 kez alan Quini, 1978’den 1982’ye kadar ise 35 kez İspanya Milli Takımı forması giydi ve 8 gol kaydetti.

Barcelona’nın Hercules’i 6-0 yendiği 1981’deki maç sonrası kaçırılan Quini, 25 gün sonra serbest bırakıldı. Efsane oyuncu, serbest bırakılmasının ardından La Liga’nın en skorer ismi olmayı başardı.

https://www.youtube.com/watch?v=2tQr5WIkTF8

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.