Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunan Gazetesi Kathimerini: Çipras’ın helikopteri Türk savaş uçağı tarafından taciz edildi

Yunanistan’ın Kathimerini Gazetesi, savunma kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Çipras’ın bulunduğu helikopterin, Rodos adasına uçuşu esnasında, Türk savaş uçağı tarafından taciz edildiğini yazdı.

Haberde, 10000 metrede bulunan Türk savaş uçağının, 1500 metrede bulunan ve içinde Çipras’ın da bulunduğu Yunan helikopterinden uçuş bilgilerini istediği, bunun üzerine helikopter pilotunun destek istediği belirtildi. Kathimerini Gazetesi’nin haberine göre 20000 metrede iki Yunan savaş uçağının gelmesi üzerine, Türk savaş uçağı geri çekildi.

Başkabakan Çipras, olay yaşanmadan önce itidal ve işbirliği çağrısı yapmıştı. Kozmopolitik Sitesi’nin haberine göre, Meis adası ziyareti esnasında Yunanistan devlet televizyonu ERT’ye açıklamalarda bulunan Çipras, Türkiye’yi, tansiyonu düşürmeye ve işbirliğini arttırmaya davet etti. Çipras, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk ile bağdaşmayan istikrarsız bir dönemden geçildiğini belirtirken, iki ülke arasında turizm ve ticarette işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Çipras, ‘‘Yunanistan kimseyi tehdit etmiyor ancak kimseden de korkmuyor’’ dedi.

1

İki ülke arasında son bir haftada yaşanan gelişmeler Yunanistan medyasında geniş yer bulmaya devam ediyor. Yunanistan’da tutuklu bulunan sekiz askerle ilgili, Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis yaptığı açıklamada, ‘’18 aylık tutukluluk halleri bittikten sonra serbest bırakılmalarını engelleyecek bir durum yok’’ demişti.

15 Nisan 2018 günü Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında yerleşim olmayan bir kayalığa, üç Yunanistanlı genç tarafından bayrak dikilmesi iki ülke arasında gerilime sebep oldu.

2

Bu olay üzerine açıklama yapan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, sahil güvenlik ekipleri tarafından bayrağın indirildiğini söyledi. Korseon Valisi Ioannis Maroussis, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, bayrak dikilip dikilmediği ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bayrak indirme olayının doğrulanmadığını ifade etti. Tzanakopoulos, ‘‘Dış politika bireyler tarafından uygulanamaz. Böyle bir bölgeye bayrak dikmek dış politika eylemidir. Bu nedenle, Ege’deki mevcut durumu da göz önünde bulundurarak, bu tür eylemlerden kaçınılması iyi olur’’ dedi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.