Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul ve Ankara’da terör operasyonları: IŞİD şüphelisi 54 kişi gözaltında, FETÖ şüphelisi 34 asker hakkında gözaltı kararı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün, IŞİD’e yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 54 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı, FETÖ ile irtibatları tespit edilen 34 asker hakkında gözaltı işlemi başlatıldı. Bu askerlerden 31’i halen aktif görevde.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) tarafından, IŞİD’e yönelik 13 ilçede başlatılan operasyonda 54 şüpheli gözaltına alındı. Gece saatlerin 19 adrese operasyon düzenleyen ekipler, çok sayıda örgütsel dökman ve dijital veri ele geçirdi. Terörle Mücedele Şube Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden şüphelilerin, Süriye’de bulunan çatışma bölgelerine gitme hazırlığında olabileceği değerlendiriliyor.

Screen Shot 2018-05-15 at 13.08.03

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara ve altı ilde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunan ankesörlü telefonlarla FETÖ ile bağlantılar tespit edilen 31’i halen görevde bulunan 34 asker hakkındagözaltı işlemi başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle FETÖ’nün mahrem imamları arasında bağlantısı tespit edilenler arasında dört albay, iki yarbay, dokuz binbaşı, 13 yüzbaşı , üç üsteğmen ve haklarında kısa süre önce idari işlem yapılan iki binbaşı ve bir binbaşı bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün de Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki 72 albay hakkında 14 ilde gözaltı işlemi başlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.