Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adana ve Ankara’da terör operasyonları: FETÖ şüphelisi 101 kişi hakkında gözaltı kararı, IŞİD şüphelisi 9 kişi gözaltında

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen operasyonda dokuz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisi Suriye vatandaşı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, FETÖ ile irtibatları olduğu iddia edilen, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki 101 asker hakkında gözaltı kararı verdi. Şüpheliler arasında bir tuğgeneral, beş albay bulunuyor.

Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD’e yönelik kent merkezinde gerçekleştirdiği operasyonda ikisi Suriyeli dokuz şüpheliyi gözaltına aldı. Sabah saatlerinde yapılan, Asayiş ve Özel Harekat şubelerinin de destek verdiği operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine eylem hazırlığında olduğu öne sürüldü.

1 (3)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ’nün mahrem imamları ile kontörlü telefonlar, ankesörlü, büfe telefonları vasıtasıyla irtibatta oldukları iddia edilen bir tuğgeneral, beş albay, iki yarbay, dört binbaşı, 25 yüzbaşı, 54 üsteğmen olmak üzere toplam 101 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 7. Ana Jet Üssü eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, Malatya’da darbe davasında yargılanmıştı.

2 (4)

Ankara ve 21 ilde devam eden operasyonlarda şu ana kadar Ankara’da 33 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Son bir haftada Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda, FETÖ ile bağlantıları tespit edilen toplam 207 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.