Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjantin Milli Takımı İsrail ile yapacağı hazırlık maçını iptal etti

Arjantin Futbol Federasyonu, 9 Haziran’da Kudüs’te oynanması planlanan hazırlık maçını iptal ettiklerini İsrail Futbol Federasyonu’na bildirdi.

Arjantin basınında çıkan habere göre, Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Jorge Sampaoli’nin hazırlık maçı oynanmasına başından beri karşı çıktığı bilgisine yer verilirken, futbolcuların da hazırlık müsabakasına soğuk baktıkları belirtildi. Arjantinli yıldız futbolcu Gonzalo Higuain ESPN televizyonuna yaptığı açıklamada ‘’Sonuçta doğru karar verildi ve bu konu artık geride kaldı. Biz de (İsrail’e) gitmemenin doğru olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.

Foto1

Maçın, İsrail’in Kudüs’ü işgalini meşrulaştırma çabalarına hizmet edeceğini vurgulayan Filistinliler, birçok yerde gerçekleştirdikleri protestoların yanı sıra Arjantin’in hazırlıklarını sürdürdüğü Barcelona’da da gösteri düzenlemişti.

Foto2

Ayrıca Batı Şeria’daki Arjantin diplomatik temsilciliğinin önünde de protesto gösterisi düzenlenmiş, Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibirl er-Racub da burada yaptığı açıklamada. ‘’Karşılaşma, İsrail’in başkenti olduğunu ileri sürdüğü Kudüs’te yapılması yönündeki ısrarı yüzünden spordan çok siyaset aracına dönüştü.’’ demişti.

Racub, Arjantinli futbolcular ve özellikle Lionel Messi’den ‘’İsrail işgalinin kara yüzünü beyazlatmak için araç olmamasını’’ ve maça çıkmamasını istemişti.

Haber: Selçuk Ada

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.