Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya, 600’den fazla mülteci taşıyan kurtarma gemisine limanlarını kapattı

İtalya’nın popülist İçişleri Bakanı Matteo Salvini, mülteci gemilerine yardım talebini reddederken Malta’nın mültecileri kabul etmesi çağrısında bulundu.

İtalya’nın yeni popülist hükümeti, 600’den fazla mülteci ve göçmen taşıyan bir mülteci gemisinin limanlarından herhangi birine demir atmasına izin vermedi. Hükümet, basında çıkan haberlere göre, küçük bir Akdeniz ülkesi olan Malta’nın göçmen ve mültecilere kapılarını açmasını istedi.
Malta’dan yapılan açıklamada, kurtarma operasyonuyla alakalı yapacak hiçbir şeyinin olmadığını, İtalya’nın bu talebininse iki Avrupa Birliği üyesi ülke arasında diplomatik bir soğukluk yaratabileceği belirtildi.
İtalya İçişleri Bakanı Salvini, geçtiğimiz Pazar Twitter hesabında olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bugünden sonra İtalya da insan trafiğine ve illegal göçlere ‘hayır’ demeye başlayacak”.
“Amacım, İtalya’daki ve Afrika’daki çocuklar için huzur dolu bir hayatı garantiye almak” şeklinde açıklamalarına devam eden Salvini, “Önce İtalyanlar” isimli göçmen karşıtı kampanyalarından sonra başbakan yardımcılığı görevini üstlenmişti.

Son 5 yılda, 600 binden fazla insan bot ve gemiler aracılığıyla Afrika’dan İtalya’ya göç etmişti. İtalya’da son aylarda dramatik bir düşüş yaşayan göçmen kurtarma operasyonları, Salvini’nin göreve ilk geldiği günlerdeyse yükselişe geçti. İtalya’nın limanlarını kapattığı gemide 123’ü refakatsiz 134 çocuk ve 7 hamile kadın olmak üzere toplamda 629 mülteci vardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.