Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’da bir hemşire 20’den fazla hastayı öldürmekle suçlanıyor

Japonya’da bir hastanede en az 20 yaşlı hastayı öldürdüğünden şüphelenilen bir hemşire soruşturmacılara, intravenöz damlalara dezenfektan ekleyerek kendi vardiyasında durumu ağırlaşan hastaları, vardiyasının bitiş saatine göre planlayarak öldürdüğünü söyledi. Hemşire, yaşlı hastaların ölüm haberlerini ailelere açıklamanın kendisinde sıkıntı yarattığını ve bu durumdan kurtulabilmek için hastaları öldürdüğünü itiraf etti.

31 yaşındaki Ayumi Kuboki, 88 yaşındaki hasta Sozo Nishikawa’yı öldürmek suçundan Eylül 2016’da tutuklandı. Kuboki, 88 yaşındaki bir başka hasta Nobuo Yamaki’nin ölümüyle ilgili de sorgulanıyor.

Tutukluluk sürecinde Kuboki, iki yaşlı hasta da dahil olmak üzere yaklaşık 20 kişiyi vardiyalarının bitimine yakın intravenöz damlalarla zehirlediğini söylemişti. Polis raporlarına göre Kuboki, yaşlı hastaların kendi vardiyası sırasında ölmesinden rahatsızdı. Kuboki, yaşlı hastaların ölümlerini ailelerine iletmenin onda sıkıntı yaratması sebebiyle kendi vardiyasından sonra hastalarının öldüğünden emin oluyordu.

Ölümler, polisin hastane personelinin bir üyesi tarafından gerçekleştirildiğinden şüphelenilen ancak ispatlayamadığı bir dizi olayla da çakıştı. Oguchi Hastanesi’nde daha önce hemşirelerin üniformalarının bir kısmı yırtılmış, içecekleri karıştırılmış ve 10 adet intravenöz damla da bir şırınga ile delinmişti.

Kuboki 2008 yılında bir sağlık merkezinde hemşire olarak çalışmaya başlamıştı. Burada bir süre çalıştıktan sonra 2015 yılında Oguchi Hastanesine geçmişti. Bir hastane yetkilisi yerel basına Kuboki’nin alanında yetkin ancak gerçekten ne düşündüğü anlaşılamayan bir hemşire olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.