Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBMM’de başkanlık seçimi bugün yapılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün saat 14:00 da toplanarak 28. TBMM başkanını seçecek.

Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştiriliyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor.

TBMM Başkanlık seçimi gizli oy ile yapılacak.  Başkan seçilmek için ilk iki turda 400, üçüncü turda 301 oy almak gerekiyor.

Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan milletvekili Başkan seçilecek.

Ekran Resmi 2018-07-12 12.25.54

AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım

AK Parti’nin Meclis Başkan adayı parlementer sistemin son başbakanı Binali Yıldırım oldu.

AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın üçüncü turda Cumhur İttifak’ının (AKP-MHP) oylarıyla başkan seçilmesi bekleniyor.

CHP’nin adayı Erdoğan Toprak

CHP’nin Meclis Başkanı adayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili  Erdoğan Toprak  oldu.

CHP grup başkanvekilleri Engin Özkoç ve Engin AItay ile Meclis Genel Sekreterliği’ne başvuruda bulundu.

Kendisini bu göreve layık gören CHP yönetimine teşekkür eden Erdoğan Toprak, Türkiye’nin sorunlarının çözeceği yerin parlamento olduğunu söyledi.

HDP’nin adayı Meral Danış Beştaş

HDP, Meclis Başkan adayı olarak, Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’ı gösterdi.

Beştaş, HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir birlikte gelerek Meclis Başkanlığı adaylık dilekçesini sundu.

Açıklamada bulunan Ayhan Bigen, Meclis’in yasama görevini yapması ve yürütmeyi denetlemesinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

İyi Parti’nin adayı Hayrettin Nuhoğlu

İyi Parti’nin Meclis Başkan adayı İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu oldu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ve bazı milletvekilleriyle birlikte Meclis Başkanlığı gelerek, dilekçesini  Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz’a sundu.

Saadet Partisi Cihangir İslam’ı aday gösterdi.

TBMM’de  iki milletvekili bulunan Saadet Partisi, Meclis Başkanlığı için kendi adayını çıkardı.

CHP listelerinden TBMM’ye girdikten sonra istifa ederek Saadet Partisi’ne geçen İstanbul Milletvekili Cihangir İslam TBMM Başkanlığı’na aday gösterildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.