Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, on milyonlarca şüpheli hesabı silmeye hazırlanıyor

The New York Times’ın haberine göre, Twitter, şüpheli olduğu tespit edilen milyonlarca hesabı kapatmaya hazırlanıyor. Perşembe günü başlayacak uygulama ile Twitter, artmış olan sahte hesaplar ve dolandırıcılık ile güvenlik açıkları konusunda mücadele edeceğini açıkladı.

Yapılacak uygulama, yaygın bir sosyal medya sahtekarlığını hedef alıyor. Birçok kullanıcı, Twitter veya diğer platformlarda oluşturulan sahte hesaplarla takipçi sayılarını şişirerek, politik konularda manipülasyon veya reklam yapabiliyorlar. Perşembe günü başlaması beklenen bu uygulamanın etkilerinin kısa sürede ortaya çıkması bekleniyor. Şüpheli hesaplar tarafından takip edilen veya takipçi satın almış olan Twitter kullanıcılarının, önemli miktarlarda takipçi kaybetmesi bekleniyor. Twitter kimlerin takipçi kaybedeceğini ya da kimlerin etkileneceğini açıklamazken, on milyonlarca şüpheli hesabın kapatılacağını iddia ediyor.

Twitter bir süredir, kullanıcılar için takipçi sağlayan, sahte kullanıcılar üreten ve “Trend Topic”  sıralamasında yükselmek için manipülasyon çalışmaları yapan şirketlere davalar açıyordu.

Perşembe günü yapılacak temizleme uygulaması ile Twitter’ın kullanıcı sayısında yüzde 6’lık bir düşüş öngörülüyor. Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey kendi hesabından perşembe günü yapılacak düzenleme ile ilgili bir not paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.