Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak: “2017 yılında sağlık turizminden elde ettiğimiz gelir 7.2 milyar dolar”

2017 yılında Türkiye’ye tedavi olmaya gelen hasta sayısı 765 bine ulaştı. Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, International Medical Travel Journal (IMTJ) tarafından Mayıs 2018’de yayınlanan ve sağlık turizmi değerlerine ait sıralamanın yapıldığı raporda, Türkiye, ABD ve Güney Kore’nin ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Konuyu, Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak ile konuştuk. Geçmiş dönemlerde turizmde yaşanan düşüşün sağlık turizminde yaşanmadığını söyleyen Çakmak, “Sağlık turizminde sürekli artışımız oldu. Altyapımızla, teknolojimizle ve insan kaynağımızla bölgedeki en önemli aktörüz” dedi.

1

Çakmak, “Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi olarak çok ciddi ve agresif bir pazarlama yapıyoruz. Bu pazarlamanın sonucunda her yıl ülkemize çok ciddi ekonomik destek sağlıyoruz ve bu katkı artarak devam ediyor” dedi.

Ayrıca Çakmak sağlık turizmindeki 2017 gelirinin 7.2 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi.

Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak ile söyleşimiz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.