Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook hisseleri yüzde 24 değer kaybetti

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal medya şirketi Facebook’un hisse değeri son 1 günde yüzde 24 düşüş yaşadı. Facebook, yılın ikici çeyreğine dair bilançosunu açıkladıktan yaklaşık 2 saat sonra 150 milyar dolar kaybederek tarihinin en büyük finansal kayıplarından birini yaşadı.

Cambridge Analytica isimli şirket ile 80 milyonun üzerinde kullanıcının bilgilerinin paylaşıldığı ortaya çıktıktan sonra, sosyal medya üzerinde başlayan eylemler ve kullanıcıların hesaplarını silmeye başlaması üzerine, yaklaşık 1 milyonun üzerinde günlük aktif kullanıcı kaybeden Facebook, artan maliyetleri de karşılayamaz hale geldi. Facebook’un Haziran 2018 itibariyle aktif kullanıcılarının sayısı, 2 milyar 230 milyon.

facebook (1)

Uzmanlar, aylık aktif kullanıcılarının sayısındaki artışın %11 ile son 2 yılın en düşük düzeyinde kalmasını ve artan harcamaların yatırımcıları Facebook hisselerinden uzaklaştırdığı görüşündüler.

Skandalın ardından, yaşadığı güvenlik ihlalini gidermek için çalışmalara başlayan Facebook’un güvenlik, pazarlama ve içerik yönetimine harcadığı para ise ikinci çeyrekte yüzde 50 arttı ve 7,4 milyar dolara yükseldi.

Hisse senedindeki kayba rağmen Facebook, geçen yılın bu zamanına göre net karını yüzde 31,4 arttırdığı açıklandı. Facebook’un karının artmasının sebebi ise, geçtiğimiz senelerde yaptığı Instagram, Snapchat ve Whatsapp yatırımları olduğu söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.