Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da en az 83 kişinin ölümüne sebep olan orman yangınları, kundaklama sonucu çıkmış olabilir

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas, en az 83 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan orman yangınlarının kasten çıkartıldığına dair ciddi belirtiler olduğunu açıkladı. Toskas ayrıca yangından etkilenen bölgelerde olduğu söylenen iklim koşullarının, iklim değişikliğine göre bile ekstrem olduğunu söyledi.

resized_6b960-0921_tur_picture_20180725_16033595_16033591

Yunanistan’da pazartesi günü başlayan orman yangınları, birçok yerleşim yerini küle çevirdi. En az 83 kişinin hayatını kaybettiği yangında 11’i yoğun bakımda olmak üzere 60 kişi de hastanede tedavi görmeye devam ediyor. Onlarca kişi kayıp.

Yangın, saatte 120 kilometre hıza ulaşan rüzgar sebebiyle çok hızlı yayıldı. Denize kaçmayı başaranların büyük kısmı kurtuldu fakat kurbanların bazıları suya ulaşabilecek kadar şanslı değildi.

Yunanistan-yangın

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas, Atina yakınlarında birkaç saat önce bilerek çıkarılan bir yangının herhangi bir kayba sebep olmadığını açıkladı.

Savuma Bakanı Panos Kammenos ise, yasa dışı yapılanmanın bu felaketin sebeplerinden biri olduğunu söyledi. Kammenos’a göre, ağaçların arasına yapılmış illegal binalar, kaçış yollarını kapatmış ve denize ulaşmayı engellemişti. “Bu geçmişten gelen bir suç” diyen Kammenos şöyle devam etti: “Atina’nın bu kıyısındaki yapıların çoğu izinsiz, kıyı şeridini kanuna aykırı şekilde işgal ediyorlar”.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.