Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barselona’da “Allahu ekber” diye bağırarak polis merkezine saldıran kişinin eşcinsel olduğu ve bundan utandığı ortaya çıktı

Pazartesi günü Barselona’nın banliyösü Cornella’daki polis merkezine bıçakla giren ve El Pais gazetesinin “Allahu ekber” diye bağırdığını iddia ettiği bir kişi, polis tarafından vurularak öldürüldü. Resmi açıklamalarda bir kadın polise saldırmaya çalıştığı söylenen 29 yaşındaki Cezayir asıllı Abdulvahab Taib’in hikayesi araştırıldı ve Taib’in eşine eşcinsel olduğunu itiraf edip bundan utanç duyduğu ortaya çıktı.

Suç kaydı bulunmayan Taib, İspanya’da birkaç yıl yaşadıktan sonra Katalonya bölgesindeki Cornellà’da iki yıl geçirmişti. İspanyol bir kadınla evli olan Taib, eşiyle birlikte polis merkezinin 150 metre yakınındaki bir evde yaşıyordu. Komşularının anlattığına göre, eşi Taib’le tanıştıktan sonra Müslüman olmuş ve başını örtmeye de başlamıştı.

Soruşturmada terör saldırısı ihtimalinden de henüz vazgeçmeyen İspanyol Yüksek Mahkemesi, Taib’in aslında “ dindar bir bakış açısından kaynaklanan kişisel bir motivasyonu olduğu” ihtimali üzerinde duruyor.

Saldırıdan önce, Taib eşine şöyle bir mesaj bıraktı: “İnşallah yukarıdaki güzel yere gidiyorum”. Saldırgan olduğu tahmin edilen Taib, mesajın yanısıra Arapça yazılmış iki farklı kağıt daha bıraktı. Birinde “Allah seni kalbine alsın arkadaşım” yazısı basılıydı. Diğeri el yazısıyla yazılmış olan kağıtta ise, yazıyı yazdığı tahmin edilen Taib, Allah’tan yardımını ve yaptıklarından dolayı kendisini affetmesini istiyordu. Kağıtlarda, cihadla ilgili herhangi bir şey yoktu.

Soruşturmayı yürüten savcıya göre, Taib saldırıyı yaparken aynı zamanda öldürülmeyi de amaçlıyordu. Taib’in niyeti ise, savcının iddiasına göre, eşcinsel olduğu için affedilmekti. Taib’in soruşturma için tanıklık yapan eşi, Taib’in kendisine eşcinsel olduğunu itiraf ettiği ve o zamandan beri sorun yaşadıklarını anlattı. Taib’den uzaklaştığını ve Taib’e onu terk edeceğini söylediğini anlatan kadın, Taib’in o zamandan beri intiharı düşündüğünü anlattığını söyledi. Taib’in en büyük korkusu, eşcinsel olduğunun ortaya çıkması ve bu yüzden Müslüman topluluk tarafından dışlanmaktı. Taib eşine, bunu kendisi için bir utanç kaynağı olacağını söylemişti.

Taib’in eşi polise, Taib’in kendisiyle sadece ülkede kalabilmek için evlendiğini düşündüğünü anlattı. Taib, son zamanlarda dinine çok bağlı olduğunu gösteren davranışlar sergilemeye başlamıştı. Taib’in amacının terörist bir saldırı yapmak olduğunu söyleyen polis, onun başka şeylerden etkilenmiş olabileceği ihtimali üzerinde de durduklarını açıkladı. Çiftin yaşadığı evde yapılan aramada, herhangi bir silaha veya patlayıcıya rastlanmadı.

2017’deki Barselona saldırısının yıl dönümünden üç gün sonra yaşanan olayda, 29 yaşındaki Taib polis merkezine girmiş ve bir sandalyede oturan kadın polisin önüne atlamıştı. Taib’in taşıdığı bıçak, adamdan kaçmayı başaran polisin vücudunun çok yakınından geçti. Polisin attığı en az dört kurşundan üçü, Taib’in vücuduna isabet etti ve Taib hayatını kaybetti.

Kaynak: El Pais

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.