Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da aşırı sağcılar, 20 yaşındaki Suriyeli bir genci öldüresiye dövdü

Almanya’nın doğusunda bulunan Chemnitz kentinde, aşırı sağcıların düzenlediği protesto gösterilerinde 20 yaşındaki bir Suriyeli erkek, göstericiler tarafından saldırıya uğradı.

Aşırı sağcı Pro-Chemnitz adındaki örgüt, Perşembe günü kentte düzenlenecek göçmen karşıtı protestolar için Facebook’ta çağrıda bulundu. Polis, gösteri için yaklaşık 500 kişinin beklendiğini söyledi. Chemnitz’e Pazar ve Pazartesi günü düzenlenen göçmen karşıtı protestolarda ise 35 yaşında bir Alman bıçaklanmış ve karşıt görüşteki gruplar çatışmıştı. Olayla ilgili  bir Iraklı ve bir Suriyeli iki kişi tutuklandı.

Saksonya eyaleti başkanı Michael Kretschmer ile Chemnitz belediye başkanı Barbara Ludwig’in sivil toplum kuruluşları ve parti temsilcileri ile  Chemnitz stadyumunda 15 bin kişinin toplanacağı bir etkinliğe katılmasını bekliyor.

Polis, önceki protestoların yoldan çıkmasına izin verdiği yönündeki eleştirilerin ardından federal polisin yanı sıra Bavyera, Berlin, Hessen, Saksonya-Anhalt ve Thuringia’dan da ek yardım talebinde bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.