Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’deki ırkçılığı konu alan BlacKkKlansman filmi Türkiye’de vizyona giriyor

Yönetmenliği ve senaristliğini Spike Lee’nin yaptığı ABD yapımı BlacKkKlansman,28 Eylül’de Türkiye’de vizyona giriyor.  Siyahilere karşı ırkçı yaklaşımı ele alan film, ABD’li yazar ve polis memuru olan Ron Stallworth’un aynı adı taşıyan otobiyografik kitabından uyarlandı.

70’li yıllarda ABD’de geçen film, 1865 yılında Tennessee eyaletinde siyahilere ve göçmenlere karşı kurulan beyaz ırkın üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan’ı konu alıyor. Film bu gizli örgüte girmeye çalışan ilk siyahi polis Ron Stallworth’un hikayesini anlatıyor.

22 Ekim 2017’de Ossining, New York’ta çekimleri başlayan filmin ilk gösterimi 71. Cannes Film Festivali ana yarışma bölümünde gösterildi. Filmin başrolünde yönetmenin daha önce dört filmde birlikte çalıştığı John David Washington yer alıyor.

Yönetmen Lee, filmin güncel olması gerektiğini ve bu sebeple Ku Klux Klan’ın kurucusu David Duke karakterinde ABD Başkanı Donald Trump’a atıfta bulunduklarını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.