Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe: ”Varlık Fonu’ndaki yönetim değişikliği, fon aracılığıyla yapılacak işlemlerin kamu denetimi dışına çıkarılması sonucunu doğuracaktır”

2016 yılında kurulan Türkiye Varlık Fonu Yönetim A.Ş. ‘nin yönetimi değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türkiye Varlık Fonu Yönetim A.Ş. başkanlığına kendisini atadı. Başkan vekili ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu.

Prof. Dr. Yalçın Karatepe Varlık Fonu kurulduğunda düzenlenen özel hukuk hükümleri ve yeni yönetim değişikliğiyle birlikte fonun kamu denetiminden tamamen çıkarılmasının daha mümkün hale geldiğini söylüyor. Karatepe ayrıca, fona aktarılacak varlıkların ne olacağına daha önce Bakanlar Kurulu karar veriyorken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte bu kararların tamamını şu an Türkiye Varlık Fonu’nun başkanı olan Cumhurbaşkanı ve ekibinin alabileceğine dikkat çekiyor.

Röportajın tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.