Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Polis Departmanı’nda yedi polis fuhuş şebekesine karışmaktan yargılanıyor

New York Polis Departmanı’nın (NYPD) yedi üyesi, 2015’te başlatılan fuhuş ve kumar soruşturması kapsamında çarşamba günü tutuklandı. Üç komiser muavini, iki dedektif ve iki polis memurundan oluşan şüphelilerin Queens ve Brooklyn merkezli fuhuş ve kumar kartellerine koruma sağladıkları iddia ediliyor.

New York Post’un haberine göre bu 7 zanlı dışında, çoğu Orta Amerika kökenli kadın olmak üzere 40’tan fazla sivil de soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Bu sivillerin arasında, emekli bir NYPD dedektifi ve onun eski bir seks işçisi olan karısı da bulunuyor. Çiftin, Brooklyn Sunset Park’taki 72. Bölge’de ve Queens Roosevelt Caddesi’nde çok sayıda genelev işlettikleri iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Emekli dedektifi tanıyan zanlıların da olaya sonradan güvenlik veya bilgi sağlamak suretiyle dahil oldukları açıklandı. Eyewitness News’e yapılan açıklamaya göre zanlılara yöneltilen suçlamalar şöyle:

– Komiser Yardımcısı Carlos Cruz, 69. Bölge Detektif Bürosu, kurumsal yolsuzluk.

– Komiser Yardımcısı Louis Failla, Güney Queens Devriyesi, resmi görevi kötüye kullanma.

– Komiser Yardımcısı Cliff Nieves, Transit Büro, fuhşa teşvik etmek.

– Polis Memuru Steven Nieves, 84. Bölge, fuhşa teşvik etmek.

– Polis Memuru Giancarlo Raspanti, 109. Bölge, resmi görevi kötüye kullanmak.

– Dedektif Gionnany Rojas-Acosta, Merkezi Soruşturma Bölümü, kurumsal yolsuzluk.

– Dedektif Rene Samaniego, Brooklyn South Vice, kurumsal yolsuzluk.

“Sadakatsizliklerinin bedelini ödüyorlar”

NYPD Komiseri James O’Neill, soruşturmayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bugün, bir yemin edip daha sonra yeminine ihanet edenlerin sadakatsizliklerinin bedelini ödediklerini görüyoruz. Bu kurumda çalışanlardan haklı olarak en yüksek standartlar bekleniyor ve bunu karşılayamayanlar bedelini en ağır şekilde ödüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından Queens Bölgesi Avukatlık Bürosu ile ortaklaşa yürütülen ve yasadışı faaliyetlerin kökünü kazımak için yürütülen bu soruşturma için Komiser Yardımcısı Joseph Reznick’e teşekkür ederim. Birimi bu soruşturmayı başlattı ve bu soruşturmanın mesajı açıktı: NYPD’da yasadışı ve etik olmayan hiçbir davranışın yeri yok.”

Soruşturma, NYPD İçişleri’nin bir görevliden 2015 yılında aldığı duyumla başladı. Yetkililer daha sonra yüzlerce saatlik gözetim ve telefon konuşmalarını derledi. Zanlı memurlar Queens Bölgesi Avukatlık Bürosu tarafından yargılanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.