Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venedik’te akşam yediden sonra alkol şişesi taşımak yasaklanıyor

BBC’de yayınlanan habere göre, Venedik her yıl artan turist sayısı yüzünden, açık alanlarda alkol şişesi taşınmasını yasaklama kararı aldı.

Her yıl milyonlarca turist Venedik’in tarihi merkezini ziyaret ediyor. 1951’de yaklaşık 175.000 olan yerel Venedik nüfusu, yükselen kiralar ve birçok evin otele dönüştürülmesi sonucu bugün 55.000’in altına düştü. Her geçen gün artan turist sayısı sebebiyle şehir düzeninde birçok aksaklık meydana geliyor.

Yetkililer, saat 19:00’dan sonra alkol şişesi taşıyan turistler dahil herkese para cezası vermeyi düşünüyor. İtalyan haber ajansı ANSA’nın paylaştığı bilgilere göre ise, ekim ayında yürürlüğe girmesi planlanan tedbirler alkollü içeceklerin tamamını kapsıyor ancak yetkililer geçerli bir sebep sunamıyor. Corriere Della Sera gazetesinin Venedik baskısı ise bu yasağı “İtalya’nın kuzeydoğusundaki en sıkı düzenlemelerden biri” olarak nitelendirdi.

Yerel polis komutanı Marco Agostini, ANSA’ya verdiği demeçte, alkol alan ve satan işletmelerin veya marketten alışveriş yapan tüketicileri kapsamadığını belirtti. Bunun yerine, yasağın “sarhoş birinin çantasında taşıdığı 3 bira şişesi için” getirildiğini belirtti.

Yasak yürürlüğe girdiğinde turistler 50 euro ila 500 euro arasında herhangi bir para cezasıyla karşılaşabilirler.

Venedik ise bir süredir şehir yönetiminde turistlere yönelik koyduğu kurallarla adından söz ettiriyor. Venedik’in en kalabalık meydanlarından biri olan St.Mark’ın merdivenlerinde oturmak yasak, cezası ise 200 euro. Venedik’te diğer ilginç yasaklar şöyle:

Kanallarda veya diğer su yollarında yüzmek veya dalmak 450 euro,

Mayo giymek veya üstsüz gezmek (erkekler dahil) 200 euro,

Kuşları beslemek ya da yiyecek atıklarını bırakmak, saçmak 50 euro – 200 euro,

Bisiklet kullanmak 100 euro.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.