Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cambridge potansiyeli yüksek ancak kaynakları yetersiz öğrencilere kapılarını açma kararı verdi

BBC’nin haberine göre, İngiltere’nin en önemli üniversitelerinden biri olan Cambridge, yaşadıkları dezavantajlar yüzünden giriş notlarını yakalayamayan ve öğrenim ücretini karşılayamayan öğrencilere kapılarını açmaya karar verdi. Üniversitenin rektörü Prof. Stephen Toope yaptığı açıklamada, öğrencilerini seçerek alan üniversitelerin artık “ayrıcalıklar kalesi” olarak görülmesinin önüne geçmek istediklerini söyledi. Yapılan planlama kapsamında, eğitim dönemlerinde zorluklarla karşılaşmış öğrencilerden geçiş programına katılması isteniyor. Cambridge halen giriş notu olarak en az A notunu kabul ediyor ve öğrencilerin yapılacak mülakatlarda iyi bir performans sergilemesi bekleniyor.

Geçiş programı kapsamında, gelecek vaat eden ancak tam potansiyeline ulaşamamış ve engellerle karşılaşmış adaylar, üç haftalık bir geçiş planına veya Cambridge’e giriş için gerekli standarda ulaşmalarına yardımcı olmak için tasarlanan hazırlık dönemine katılabilecek.

 Prof. Toope, geçiş planının Cambridge için etik bir konu olduğunu ve üniversitenin en iyi yeteneklerini “nereden geldiğini bakılmaksızın” özendirmeye çalışacaklarını ve halkın desteğini beklediklerini açıkladı. Kabul için akademik standartlarını düşürmeyeceklerini vurgulayan Toope, “Seçkin öğrencilerden – İngiltere’den ve denizaşırı ülkelerden – lisans ve yüksek lisanstan – yaşadıkları dezavantajlar yüzünden eğitimleri engellenmiş kişilerin başvurularını aktif olarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Cambridge, programda dünyanın dört bir yanından lisans ve yüksek lisans öğrencilerini çekmek ve desteklemek için bütçesini 500 milyon pound daha yükseltmeyi hedefliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.