Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut tutuklandı

Yeni havalimanı işçilerine destek veren DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Başkanı Özgür Karabulut dün akşam Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi önünde jandarmalar tarafından gözaltına alındı. Karabulut ilk olarak Gaziosmanpaşa (GOP) Adliyesi’ne getirildi. Savcı, Karabulut’u tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti. Adliyede duruşması görülen Özgür Karabulut’un tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Tutuklama gerekçesi olarak “Görevi yaptırmamak için direnme”, “İş ve çalışma hürriyetinin ihlali”, “Kamu malına zarar verme” ve “Toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. maddede belirtilen aletlerle katılma” maddeleri gösterildi.

Karabulut, adliye binasından Metris Cezaevi’ne götürüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, KESK Eş Başkanı Mehmet Bozyiğit ve DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Şube Başkanı Asalettin Arslanoğlu da Karabulut’a destek için GOP Adliyesi’ne geldi.

DİSK Genel Başkanı  Arzu Çerkezoğlu: “Sendikal görev suç sayılamaz”

Karabulut’un gözaltına alınmasının ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da şu açıklamayı yaptı: “Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, iş cinayetlerinde katledilen, maaşları doğru düzgün ödenmeyen, bedenleri tahta kurularına yem edilen 3. Havalimanı işçilerinin haklı mücadelesini yürütmüştür. Sendikasının ve inşaat işçilerinin kendisine verdiği sendikal görevleri yerine getirmiştir. Bir sendika genel başkanının bu görevlerini yapması suç olamaz. İki haftadır sendikal faaliyetlerini sendika genel merkezinde sürdüren Dev Yapı-İş Genel Başkanı’nın bu biçimde gözaltına alınması, yaptığı faaliyetleri kriminalize etmeyi amaçlamaktadır. İnşaat işçilerinin insanca çalışma ve yaşama hakkını savunmak, sendikamız genel başkanının suçu değil, görevidir. Asıl suç olan, bu görevi yerine getirmesini engellemektir.’’

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.