Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dinçer Demirkent: “Öğrenci Andı kararına hukuki boyutundan çok AKP ve MHP ilişkileri çerçevesinden bakılmalı”

Mülkiyeliler Birliği Demokrasi Araştırmaları Merkezi’nin “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin İlk 100 Günü” başlıklı paneli geçen cumartesi Ankara’da yapıldı. Panele konuşmacı olarak Doç Dr. Pınar Bedirhanoğlu, gazeteci Nevşin Mengü ve Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı, anayasa hukukçusu Dr. Dinçer Demirkent katıldı. Danıştay 8. Dairesi’nin, “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal kararını Medyascope.tv’ye değerlendiren Demirkent, kararın hukuki çerçevesini değerlendirmekten çok, AKP ve MHP ilişkileri çerçevesinde bakılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’deki yargı kararlarına da değinen Demirkent, “Türkiye’de ucu siyasete değen bütün yargı kararları siyasi iktidarın görüşlerinden etkilenmektedir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.