Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UBER sürücüleri: “Sayın Başkan Halk UBER istiyor”

Türkiye’de 2014 yılından beri hizmet veren ulaşım şirketi UBER, taksicilerle aralarında çıkan tartışmalarıyla ve eylemleriyle gündeme geldi. UBER çalışanları bu sabah yaptıkları eylemle de dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. 100’ü aşkın UBER aracı, Kuzey Marmara Otoyolu’nda bir eylem gerçekleştirdi. Araçlarla “Sayın Başkan halk UBER istiyor” yazan sürücüler, eylemi havadan görüntüleyip Twitter hesaplarından paylaştı. Görüntüler, Twitter kullanıcıları tarafından da #halkuberistiyor hashtagi ile paylaşıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de etiketlendi.

Türkiye’de 4 milyona yakın kullanıcısı var

Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, ekim ayındaki açıklamasında Türkiye’de UBER’in aktif olarak kullanıldığını ve şu ana kadar 4 milyona yakın kullanıcı tarafından indirildiğini belirtmişti. Baharlı, UBER’in İstanbul’da 2 bini taksi olan 8 binden fazla sürücüyle hizmet verdiğini de söylemişti.

UBER sürücüleri: “Güzergâh izin belgemizi verin”

UBER sürücüleri, 31 Ekim’de de Bakırköy’deki İBB ek hizmet binası önünde eylemdeydi. Sürücüler, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün (UKOME) güzergâh izin belgesini iptal etmesi kararını İdare Mahkemesine taşıdıklarını ve mahkemenin bu kararı iptal ettiğini belirtti. Lisanslı Taşımacılar Derneği üyesi UBER sürücüleri, kararın iptaline rağmen belediyeden güzergah belgesini alamadıklarını dile getirdi.

Lisanslı Taşımacılar Derneği Başkan Yardımcısı Ersin Kula, UBER sürücüleri adına yaptığı açıklamada “Belediyeye karşı açtığımız davada İdare Mahkemesi UKOME kararını iptal etti. Ve bu karar şu anda İBB tarafından uygulanmıyor. Biz yargı önünde haklı olduğumuzu ispatladık ve davayı kazandık. Buraya ‘Bu kararı niye uygulamıyorsunuz?’ diye sormaya geldik, bizi içeriye dahi almadılar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.