Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Protestoların ardından Google cinsel istismara karşı eylem planı oluşturdu

Google CEO’su Sundar Pichai, geçtiğimiz hafta düzenlenen protestolar ve iş bırakma eylemleri sonrasında cinsel taciz ve suiistimal politikalarındaki değişiklikleri öngören bir eylem planı açıkladı.

New York Times gazetesinin haberine göre, birtakım isimlerin yaklaşık 20 bin Google çalışanına cinsel tacizde bulunduğu ve Google yöneticileri tarafından nasıl korunduğu ayrıntılı olarak rapor edilmişti. Raporu hazırlayanlar tarafından yöneticilere yapılması gerekenleri bildiren bir de eylem planı sunulmuştu.

Google CEO’su Sundar Pichai, çalışanlarına gönderdiği mailde “İleride bu tip kaygılarla ilgilenirken daha fazla şeffaflık sunacağız ve tüm çalışanların katılması zorunlu olan cinsel taciz eğitimlerinin kapsamını genişletip, güncelleyeceğiz” dedi. Perşembe günü gönderdiği mailin ardından çalışanlar, Google’ın talepleri karşılama yolunda ilerleme kaydettiğini, ancak hepsi yerine getirilinceye kadar “vazgeçmeyeceklerini” belirten bir bildiri yayınladı.

Protestoların başlamasına, Android’in yaratıcısı Andy Rubin’in hakkında ortaya atılan cinsel taciz iddiaları sebep olmuştu. Eylemler yalnızca Google ile sınırlı kalmamış, Google’ın da dahil olduğu şirketler grubu olan Alphabet’in uluslararası ofislerinde de iş bırakma eylemleri düzenlenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.