Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zygmunt Bauman: Akışkan modernite ve belirsizlik üzerine (2010-Türkçe altyazılı)

Özellikle “akışkan” toplum, gözetim, korku ve aşk gibi irdelemeleriyle modernite üzerine eğilen, postmodern felsefenin önemli isimlerinden filozof ve sosyolog Zygmunt Bauman (1925-2017), kendisiyle 2010 yılında yapılan bu söyleşide gelişimin ilerleyen bir düz çizgi olmadığını, sarkaç gibi olduğunu söylüyor ve insanların eskiden güvenlik için özgürlüklerinden vazgeçtiğini, daha sonraysa özgürlükleri için güvenliklerinden vazgeçtiğini belirtiyor. Bununla birlikte, son yıllarda artık insanların belirsizlikten kaçmaya çalıştığını ve bu uğurda özgürlüklerinden vazgeçmeye hazır olduklarına dair işaretler gördüğünü ifade ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.