Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Marriott’un 500 milyon müşterisinin kişisel bilgileri casusluk operasyonunda mı çalındı?

The New York Times’ın haberine göre, Marriott International otel zinciri, kullanmakta olduğu Starwood rezervasyon sistemine kayıtlı yaklaşık 500 milyon müşteriye ait kişisel verinin hacklendiğini açıkladı.

2014 yılından bu yana, Starwood rezervasyon programı ile kayıt altında tutulan 500 milyon müşterinin isimleri, adresleri, pasaport numaraları, e-postaları, telefon numaraları ve kredi kartı bilgilerinin kopyalandığı ortaya çıkmıştı. Yaşanan saldırı, Yahoo’nun 2013 yılında yaşadığı ve yaklaşık 3 milyar kullanıcıyı etkileyen saldırıdan sonra, ortaya çıkan en büyük hack olaylarından biri oldu.

Starwood saldırısı, Amerika Birleşik Devletleri İnsan Kaynakları Dairesi de dahil olmak üzere sigorta şirketleri ve devlet kurumlarında geniş bir kişisel veri ağı kurma çalışmaları esnasında ortaya çıktı. Uzmanlar, saldırının olası bir casusluk operasyonu olabileceği şüphesinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar Starwood saldırısının kişisel veri ağı kurma çalışmaları ile bağlantılı olup olmadığını bilmediklerini belirtiyor. Ancak yetkililer, siber güvenlik firması Recorded Future’a ve siber sigorta kuruluşu Coalition’a yaptıkları açıklamalarda, saldırganların ele geçirdikleri verileri satmak için girişimde bulunmadıklarını ve dark web’e koymadıklarını söyledi.

Kişisel verileri eline geçiren grup, genellikle elindeki verileri “dark web” üzerinden satışa çıkarma yoluna gidiyor veya verileri ele geçirdikleri şirketle temasa geçip elinde bulundurdukları için para istiyor. Ancak Washington’daki Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde bir siber güvenlik uzmanı olan James A. Lewis, “Çalınan veriler ortaya çıkmadığında, genelde bu saldırıyı istihbarat için veri toplayan bir devlet çalışanı yapmıştır” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.