Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalyan mafyası Ndrngheta’ya uluslararası operasyon

İtalya’da Sicilya merkezli mafya operasyonunun ardından, ülkenin en büyük mafya örgütlenmesi Ndrngheta’ya uluslararası operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 90 kişi gözaltına alındı.

Sicilya’daki “Cosa Nostra” mafya örgütüne düzenlenen operasyonda örgütün yeni lideri olduğundan şüphelenilen kişi ile beraber 45 kişi daha gözaltına alınmıştı. Bu operasyondan bir gün sonra “Ndrngheta” mafya örgütüne yönelik başlatılan eş zamanlı operasyonlarda, İtalya’nın Calabria bölgesi başta olmak üzere İtalya, Almanya, Hollanda, Belçika ve Güney Amerika’da 90 kişi gözaltına alındı.

Düzenlenen operasyonlar Eurojust ve İtalya Ulusal Mafyayla Mücadele Ofisi (DNA) tarafından yürütülüyor. Gözaltına alınanların “kara para aklama”, “rüşvet verme” ve “uluslararası uyuşturucu ticareti” suçlarına karıştığı iddia ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.