Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Afrika’da bir mahkeme, “yamyamlık” davasında iki kişiye ömür boyu hapis cezası verdi

Güney Afrika’da, içinde 24 yaşındaki bir kadına ait bir bacak ve el bulunan torbayla karakola giden şifacı Mbatha, KwaZulu-Natal eyaletindeki Estcourt kasabasında tutuklandı. “İnsan eti yemekten bıktım” diyen şifacı ve bir arkadaşı ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İşlenen cinayetler, geleneksel yöntemlerle şifa dağıttığını söyleyen Mbatha’nın polise teslim olmasıyla ortaya çıktı. Polis, vücut parçalarının bulunduğu bir evde araştırma yapana kadar iddialara inanmamıştı. “Uğur getirmesi için” büyücünün tavsiyesiyle kadının etlerini yediği öne sürülen başka bir adam da müebbet hapis cezası aldı.

Yargıç, 24 yaşındaki bir kadını etlerini yemek için öldürmekle suçlanan 33 yaşındaki büyücü Nino Mbatha ve 32 yaşındaki Lungisani Magubane’nin “en iğrenç suçu işlediklerini” söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.