Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antarktika’daki bilim üssünde şüpheli ölümler

İki yangın güvenliği teknisyeni çarşamba günü ABD yönetimindeki istasyonda ölü bulundu. Araştırmacılar hâlâ bulguları bir araya getiriyorlar.

Ulusal Bilim Vakfı, Antarktika’daki ABD araştırma yeri olan McMurdo İstasyonu’nda hayatını kaybeden iki yangın güvenlik teknisyeninin ölümlerinde herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını söyledi.

Müfettişler, iki yangın güvenliği teknisyeninin McMurdo İstasyonu’ndaki bir jeneratör binasının içinde bakım sırasında öldükleriyle ilgili olanları bir araya getirmeye devam ediyorlar. NSF sözcüsü Peter West Reuters’a verdiği demeçte, müfettişlerin olayın arkasında cinayet olmadığını ve ölümlerin kaza ya da yanlışlıktan kaynaklandığını belirtti.


Bilim vakfının başlangıçta verdiği raporda, iki teknisyen bilinçleri kapalı bir şekilde jeneratörün altında bulunduğu ve bölgenin üzerinde uçan helikopter pilotunun binadan gelen dumanı gördüğü, incelemek için aşağı indiği belirtildi.   

NSF, sağlık ekipleri olay yerine geldiği zaman işçilerden birinin öldüğünü belirtirken diğerinin ise klinikte olduğunu söyledi. İki ölüm Yeni Zelanda zaman dilimine göre 12 Aralık’ta gerçekleşti.

McMurdo İstasyonu, Ross Bağımlılığı olarak adlandırılan Yeni Zelanda’nın hak iddia ettiği topraklarda Ross Adası’nın ucunda yer alıyor. Yılın bu zamanında istasyonda, biliminsanları ve destek personeli dahil olmak üzere yaklaşık 900 kişi çalışıyor.

Antarktika’da insani ölümler, zorlu ortamlarına rağmen nadir görülüyor. Ekim ayından beri, bir işçi Palmer İstasyonu’nda doğal nedenlerden dolayı öldü. Kanada’dan 43 yaşında bir elektronik bakım teknisyeni, 2000 yılında McMurdo’da öldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.