Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BASE İstanbul başladı: Küratör Derya Yücel ve genç sanatçılar ile söyleşi

Yeni nesil sanatçı platformu BASE,  20-23 Aralık tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçı adaylarını sanatseverlerle buluşturuyor. 20 şehirde 30 üniversiteden, sanat kariyerinin başında 94 sanatçı ile tanışmak, onların farklı disiplinlerde 100’ü aşkın yapıtını bir arada görmek ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli konuşmacıların panellerini takip etmek isteyenler Galata Rum Okulu’nda bir araya geliyor.

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen Türkiye’nin yeni nesil sanatçı platformu BASE, ülkenin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını 20-23 Aralık tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nun çatısı altında buluşturuyor.

Galata Rum Okulu’nun üç katına yayılan ve “Bu, ben olabilir mi?”, “Bir evim var mı?”, “Düşlerim gerçek mi?” sorularına yanıt arayan Derya Yücel küratörlüğündeki BASE sergisi, Mardin’den Antalya’ya, Batman’dan Kayseri’ye, Muğla’dan Sakarya’ya, 20 şehirdeki 30 üniversiteden sanat kariyerinin başındaki 94 gencin resim, seramik, video, heykel, yerleştirme,  fotoğraf,  baskı, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından 105 yapıtını bir araya getiriyor.

BASE İstanbul, yeni mezun sanatçıların sektörle ilk kez tanışma imkanı bulduğu, eserlerini sergileyebildiği ve yepyeni deneyimler kazandığı bir Yeni Sanatçı Platformu olarak 2 yıldır düzenleniyor. Bugünden itibaren 23 Aralık’a kadar Galata Rum Okulu’nda görülebilir.

Küratör Derya Yücel ve genç sanatçılarla BASE İstanbul üzerine konuştuk. Genç sanatçılar eserlerini ve BASE İstanbul’da yer almanın kendileri için anlamını anlattı.

Kamera : İlknur Yılmaz

Kurgu: Büşra Cebeci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.