Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de Gatwick Havalimanı muamması sürüyor: Gözaltına alınan çift serbest bırakıldı, insansız hava araçlarını kimin uçurduğu meçhul

İngiltere’de, Gatwick Havalimanı’nı üç gün boyunca uçuş yapılamaz hale getiren insansız hava araçları (drone) ile ilgili olarak gözaltına alınan çift, pazar günü serbest bırakıldı. Polis havaalanı yakınlarında bir drone ele geçirdiklerini ve incelemeye aldıklarını açıkladı.

Sussex Polisi’nin Twitter üzerinden yaptığı duyuruda, Gatwick Havalimanı etrafında yasadışı drone kullandığı iddia edilen iki kişinin tutuklandığını açıkladı.

New York Times’ta yer alan habere göre, havalimanına sadece 8 kilometre mesafedeki Crawley’de evlerinde basılan çiftin 54 yaşındaki Elaine Kirk ve 47 yaşındaki Paul Gait olduğu bildirildi. Polis yaptığı açıklamada, çiftin sivil havacılık hizmetlerini bozma ve insanları veya operasyonları tehlikeye atma şüphesiyle tutuklandığını söyledi. Paul Gait’in insansız hava araçları hobisi olduğu ve Facebook’ta drone sayfalarını takip ettiği açıklandı. İfadeleri alınan çift Sussex Polisi tarafından serbest bırakıldı.

Gatwick Havaalanı ayrıca “uçuşları bozan ceza eyleminden sorumlu kişilerin tutuklanması ve mahkumiyetini” sağlayacak bilgiler için 50 bin sterlinlik bir ödül (yaklaşık 335 bin Türk lirası) vereceğini açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.