Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BAE, kaçma girişiminde bulunan ve hayatından endişe edilen prensesin fotoğraflarını yayınladı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Dubai’den kaçtıktan sonra Hindistan yakınlarında yakalanıp geri getirilen ve hayatından endişe edilen Prenses Şeyha Latife Muhammed El Maktum’un fotoğraflarını yayınladı. Ailesi, Prenses Şeyha Latife’nin kendi isteğiyle geldiğini belirterek, baskı gördüğü iddialarını reddetti.

The Guardian’ın haberine göre, insan hakları savunucuları, Dubai hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid el Maktum’un kızı olan 33 yaşındaki Şeyha Latife Muhammed El Maktum’un güvenliğinden endişe ediyordu. Mart ayında kaçma planı yapan Prenses Şeyha Latife Muhammed El Maktum, Hindistan açıklarında bir yatta yakalanmıştı. Dubai’ye geri getirilen Prenses Şeyha’dan o tarihten beri haber alınamıyordu. El Maktum’un Instagram hesabı da geri döndükten kısa bir süre sonra kapatılmıştı.

Dubai’den kaçma girişiminin başarısız olması halinde, arkadaşlarından çektiği videoyu yayınlamalarını isteyen Prenses, yedi yılını yaldızlı bir hapishaneden kaçmaya çalışmakla geçirdiğini söyledi. El Maktum, eğer yakalanırsa işkence görmekten korktuğunu anlattı.

Yaşadığına dair bir kanıt bulunmamasından dolayı insan hakları örgütleri, Prenses Latife’nin ailesine kamuoyunu bilgilendirmesi için çağrıda bulundu. Bu çağrı üzerine pazartesi günü, El Maktum’un Birleşmiş Milletler eski İnsan Hakları Temsilcisi ve İrlanda eski Cumhurbaşkanı Mary Robinson ile bir araya geldiğine dair fotoğraflar yayınlandı.

BAE Dışişleri Bakanlığı, fotoğrafların ikilinin birlikte geçirdikleri öğleden sonra çekildiğini ve onayları dahilinde paylaşıldığını bildirdi. “Dubai ziyareti sırasında Mary Robinson, Şeyha Latife Muhammed El Maktum’un ihtiyaç duyduğu gerekli desteği aldığından emin oldu” denilen açıklamada, fotoğrafların iddialara cevap niteliği taşıdığı, El Maktum’un ailesiyle birlikte olduğu belirtildi.

Prenses El Maktum’un kaçışına, Fin spor hocası Tiina Jauhiainen ve eski bir Fransız casusu olan Hervé Jaubert yardım etmişti.

El Maktum’un ablası Shamsa da 2000 yılında Dubai’den kaçma girişiminde bulunmuştu. İngiltere’de yakalanarak Dubai’ye geri getirilen Prenses Shamsa’dan o günden beri haber alınamıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.