Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

GATA’da FETÖ operasyonu: 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün kapatılan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki (GATA) yapılanmasına ilişkin 24’ü askeri doktor, 6’sı mahrem imam olmak üzere 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde operasyon başlatıldı.

FETÖ’nün GATA yapılanmasına dair operasyon, MİT tarafından 21 Haziran’da örgütün üst düzey bir imamının gözaltına alınmasıyla başladı. Gözaltına alınan şüphelinin cep telefonunda “2048” adlı oyun görünümlü ve ByLock gibi haberleşme sistemleri üzerinden örgüt mensuplarıyla yapılan yazışmalar tespit edildi. Yazışmaların incelenmesi ve bir başka şüphelinin itirafları sonucunda GATA yapılanmasındaki asker ve bu askerlerden sorumlu sivil unsurların bilgisine yer verilerek arşiv oluşturulduğu belirlendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.