Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Odatv yazarı Barış Pehlivan: “Siirt Müftüsü Altınok, Charlie Hebdo’yu hatırlatarak bize karşı katliam çağrısında bulunuyor”

Siirt Müftüsü Ahmet Altınok, Hizbullah’a yakın bir medya kuruluşu olduğu ileri sürülen ilkha.com adlı internet sitesine Odatv’nin haberleriyle ilgili yaptığı açıklamada Charlie Hebdo dergisine yönelik kanlı saldırıyı örnek gösterdi ve “Ölmeden önce tevbe etsinler” dedi.

Medyascope.tv’ye konuşan Odatv yazarı Barış Pehlivan, “Siirt Müftüsü Charlie Hebdo’yu hatırlatarak bizi hedef gösteriyor” dedi ve müftünün sözlerine Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, hükümetten, Cumhurbaşkanlığı’ndan yahut herhangi bir bakanlıktan tepki gelmediğini söyledi.

“Peygambere hakaret ettiğimiz yalanını yayıyorlar”

“Peygambere hakaret ettiğimiz yalanını yayıyorlar ve günlerdir bizi hedef gösteriyorlar. Siirt Müftüsü de katliam çağrısında bulunuyor” diyen Pehlivan, Odatv’nin önünde henüz herhangi bir polis bulunmadığını belirtti. Pehlivan, Siirt Müftüsü Altınok için “O koltukta oturduğu her an başka katliamların kapısını açacak” dedi.

Odatv yazarı Barış Pehlivan

Siirt Müftüsü Ahmet Altınok’un ilkha.com’a Odatv’yle ilgili yaptığı açıklama şöyleydi:

“Charlie Hebdo davasında olsun, Efendimiz döneminde Ka’b Bin Eşrefler olsun sürekli Müslümanları dilleriyle istihza ederek, alay ederek, kampanyalarla, birtakım algı operasyonlarıyla hakaret eden insanların hiçbirinin yanına kâr kalmamış bu yaptıkları biliyorsunuz. Ben inanıyorum ki toplum vicdanında, nezdinde bunlar yine mahkûm olacaklardır. Ve özür dilemeye davet ediyorum bu beyefendileri. Çünkü tevbe kabul edilir biliyorsunuz (gülümsüyor) ölmeden önce.”

Barış Pehlivan’la yaptığımız söyleşinin tamamı:


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.