Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

#BanaHayatVer: “Organ naklinin zorunlu hale gelmesini istiyoruz”

Yıldız Güven Çakıcı, 37 yaşında, 7 yıldır kalp nakli bekliyor, 3 yıldır hastanede kalıyor. Çakıcı, organ nakli bekleyen binlerce insandan sadece biri.

“Bayramı, yılbaşını hastanede geçiriyorum” diyen Çakıcı, sadece kendisi için değil; 9 aydır onunla birlikte hastanede kalan, kalp nakli bekleyen 10 yaşındaki Ferhat için de mücadele ediyor.

Sanatçı İlkay Akkaya dün akşam Twitter hesabından “Organ bağışına dikkat çekmek istiyoruz. Ben yıllar önce bağışçı olmuştum ama burada da bir problem var: Ölümüm halinde birinci derece yakınım ‘hayır’ derse, organlarım yasal olarak alınamıyor. Bu yasanın değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Nihayetinde sağlığında bağışçı olduysa, bu aynı zamanda onun vasiyetidir de. Bunun için eli değen herkesi yardıma çağırıyoruz” paylaşımını yaptı. Bunun üzerine sosyal medyada İlkay Akkaya’nın başlattığı #BanaHayatVer kampanyasıyla organ nakli yasası gündeme geldi.

Biz de İlkay Akkaya’yla kampanyayı başlatma sürecini ve sonucunu, Yıldız Güven Çakıcı’yla ise yaşadıkları zorlukları konuştuk. Çakıcı organ bağışının zorunlu hale gelmesi gerektiğini, yasanın değişmesini istediklerini aktardı ve “Naklim gerçekleşirse, bunun için mücadele etmeye devam edeceğim” dedi. İlkay Akkaya ise kampanyanın farkındalık yarattığını dile getirdi.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.