Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftanın Kültür-Sanat Rehberi (26 Şubat–3 Mart 2019)

Kültür-sanat etkinliklerinden derlediğimiz haftalık seçkimizi yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta konuşmadan sergiye, buluşmadan konsere ve tiyatroya, her güne bir etkinlik sizi bekliyor.

(Eğer siz de etkinliklerinizi bu rehberde görmek isterseniz fatima.celik1@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.)

26 Şubat 2019 – Salı

KONUŞMA: SON 10 YILDA TOPLUMSAL DİNAMİKLER NASIL DEĞİŞTİ?

Yer: Kıraathane Edebiyat Evi, Beyoğlu
Saat: 19.00-21.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.
Kayıt yaptırmanız yeterli.

Neden Gitmeli?

Türkiye, bir ay sonra yerel seçimler için sandık başına gidecek. Peki ama seçmen davranışlarını neler etkiliyor? Dünden bugüne seçmen profili nasıl değişti? Bu soruların cevabı, bu hafta salı günü, KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın katılımıyla Kıraathane’de gerçekleştirilecek konuşmada verilecek.

27 Şubat 2019 – Çarşamba

*Sakıp Sabancı Müzesi’ni çarşamba günleri ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

TİYATRO: SEN İSTANBUL’DAN DAHA GÜZELSİN

Yer: DasDas Sahne, Ataşehir
Saat: 21.00-22.30
Fiyat: 30 TL & 15 TL
Bilet almak için tıklayınız.

Neden Gitmeli?

“Ter mi, gözyaşı mı bilmiyorum… karanlıkta bir ses duyuyorum… Pıt! Pıt! Pıt! Pıt!”

Bir aileden üç kuşak kadının sürekli değişen ve yükselen bir ev ekseninde birbirlerine söyleyemediklerinden ve iç seslerinden oluşan bir dertlenme seansı… Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, “hep içinden konuşan” kadınların kendilerine bir adım mesafeden anlattıkları elli senelik bir hikaye.

28 Şubat 2019 – Perşembe

*İstanbul Modern’i perşembe günleri ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

SERGİ AÇILIŞI: İŞ | WORK

Yer: Sanatorium, Karaköy
Saat: 18.00-20.30
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden Gitmeli?

Zeyno Pekünlü, dördüncü kişisel sergisinde sanat “işi”ne odaklanıyor ve bu defa kamerayı kendisine çeviriyor. Kişisel verilerin toplanmasının bir endişe kaynağı haline geldiği, elimizin altındaki teknolojinin düşmanımız olabileceğine dair kaygıların ayyuka çıktığı bir zamanda, bizi bilgisayar başındaki tüm aktivitesini izlemeye davet ediyor. YouTuber’ların parlatılmış “gerçek hayat” anlatılarının karşısına “aslına sadık” bir gerçek hayat anlatısı iddiasıyla çıkıyor.

1 Mart 2019 – Cuma

*Pera Müzesi’ni cuma günleri 18.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

KONSER: BİR İSTANBUL KARNAVALI, ΑΠΌΚΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΑΤΑΎΛΑ / BAKLAHORANİ

Yer: Pera Müzesi, Beyoğlu
Saat: 20.00-22.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden Gitmeli?

İstanbullu Ortodoks Rumlar, “Büyük Oruç”tan üç hafta önce eğlenceye başlayıp en büyük kutlamanın yapıldığı son Pazartesi’ye (Kathara Deutera) kadar, kılıktan kılığa girip, maskeler takıp, konu-komşu eğlendikleri bir karnaval düzenlerdi. “Tatavla Karnavalı” adıyla bilinen bu karnaval, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü tarafından bu hafta cuma günü yeniden kutlanıyor. Midilli’den Solon Lekkas’ın amane ve dansları, Atina’dan Kyriakos Gkouventas’ın kemanı ve curası, Selanik’ten Vasileios Kasouras’ın lavtası, Evangelos Paschalidis’in santuru ve İstanbul’dan Stelyo Berber’in sesiyle bahar mevsimine erken bir giriş yapabilirsiniz.

2 Mart 2019 – Cumartesi

BULUŞMA: AKSU BORA VE NİLGÜN TOKER İLE EŞİTLİK

Yer: Salt Galata, Karaköy
Saat: 14.00-16.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz

Neden Gitmeli?

Kadınlar için eşitlik talebi tarihsel olarak nasıl gelişti? Feminizm, kamusal alandaki eşitlik talebi karşısında özel alanı politik bir mesele olarak nasıl ele aldı? Yaşadığımız siyasi konjonktürde eşitlik talebi nereye düşüyor? Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği’nin düzenlediği Feminist Buluşmalar’ın ilk etkinliği, bu hafta cumartesi günü Aksu Bora ve Nilgün Toker’in katılımıyla gerçekleşecek.

3 Mart 2019 – Pazar

SERGİ: VAAD EDİLMEMİŞ TOPRAKLAR

Yer: Pilevneli Mecidiyeköy
Saat: 12.00-18.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz

Neden Gitmeli?

1984’ten bu yana, farklı platformlarda kadın ve popüler kültür üzerine yaptığı işlerle tanınan Kezban Arca Batıbeki, yeni sergisi “Vaad Edilmemiş Topraklar”da, mültecilerin ve toplumun her kesiminden insanın kaçış ve ayrılık hikayelerini konu ediniyor. Kompozisyonlarda karşımıza çıkan hibrit kimlikler, göç ve çok kültürlü dünyanın değişiminin göstergelerine dönüşüyor. Sanatçının internetten ve basılı yayınlardan elde ettiği imajlar, ideal manzaralarla gerçeküstü sahneler yaratıyor; izleyiciyi olağan ve olağan dışı insanlık durumlarıyla başbaşa bırakıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.