Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

800 yıllık “Haçlı Askeri” mumyasının kayıp kafası bulundu

İrlanda’nın başkenti Dublin’de geçen hafta bir kiliseye giren hırsızlar tarihi eserlere zarar vermiş, bir mumyanın da kafasını çalmıştı. Çalınan kafa, Dublin polisi tarafından bulundu.

“Haçlı Askeri” olarak bilinen 13. yüzyıldan kalma mumya, kilisenin en değerli parçalarından biriydi. Mumya, yılda 20 binden fazla turist çekiyordu. Kiliseye giren hırsızlar, başka mumyalara ve lahitlere de zarar vermişti. 

Kilisenin başdiyakozu David Pierpoint, İrlanda Devlet Radyosu’na konuyla ilgili verdiği demeçte, polislerin bulunan kafayı kendisine gösterdiğini söyledi. Haçlı Askeri’nin kafası yağmur suyuyla ıslanarak oksitlenmiş ve parçalanmış halde bulunmuş.

Hırsızlık olayı yaşanana kadar kilisede yüzyıllardır özel koşullar altında zarar görmeden saklanan mumya, restorasyon çalışmaları için İrlanda Ulusal Müzesi’ne teslim edildi. Hırsızların kim oldukları ve tarihi eserleri neden tahrip ettikleri ise açıklanmadı.

İrlanda polisi, hâlâ süren soruşturmayla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.