Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lev Tolstoy “Kurt” adlı öyküsünü okuyor (1909-Türkçe altyazılı)

Sadece Rus edebiyatının değil, dünya edebiyatının da en büyük isimlerinden biri olan Lev Tolstoy, yazarlığının yanında görüşleriyle ve toplumsal meselelere karşı duruşuyla da daima kendine has bir yere sahip olmuştur. Daha önce Tolstoy’a ait iki adet ses kaydını (1. https://www.youtube.com/watch?v=bN47x… / 2. https://www.youtube.com/watch?v=7TtxK…) olabildiğince temizlemiş, yine kendisine ait görüntülerle montajlayıp çevirmiş ve nihayetinde kanalda yayınlamıştım.

9 Eylül 1828’de, yani bundan 191 yıl önce doğan Tolstoy’un doğum gününü yine yapabileceğim bir biçimle, yani ona ait yeni bir ses kaydını yayınlayarak kutlamak istedim. Muhtemelen 1908 tarihli bu kayıtta, kendisine ait bir öyküyü seslendiriyor Tolstoy. Öykünün ana fikri, Tolstoy’un dünya görüşüyle de oldukça ilintili.

Ancak bunun yanında, öyküde çocuğun kısımlarını okurken bu büyük yazarın sesini inceltmesi, çocuğun “Ay, ay, ay!” diye bağırmasını canlandırmaya çalışması özellikle sevimli geldi bana. Bununla birlikte, bu çevirinin hayata geçmesi için desteklerini sunan Cambly Türkiye’ye (https://www.cambly.com) teşekkür ederim. Videodan da anlayacağınız üzere, bu kültür işinin sponsoru kendileridir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.