Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Scorsese ve Coppola’dan sonra Ken Loach da Marvel tartışmasına katıldı: “Hamburgere benziyorlar. İçinde sanat ve hayal gücü yok”

Martin Scorsese ve Francis Ford Coppola’dan sonra, 40 yılı aşkın sinema serüvenine yüzlerce ödül sığdırmış, işçi sınıfının yönetmeni olarak addedilen Ken Loach da Marvel filmleriyle ilgili konuştu. Loach, bu filmleri “sıkıcı” bulduğunu söyledi.

Sinema dünyasına I, Daniel Black, Kes, Riff-Raff, The Wind That Shakes the Barley gibi unutulmaz filmler kazandıran İngiliz yönetmen Ken Loach, Skynews’e verdiği röportajda, son günlerin tartışma konusu olan Marvel filmleri hakkında şunları söyledi: “Bu sıkıcı filmler sinema sanatına dair hiçbir şey içermiyor. Tıpkı hamburgerler gibi metalaşmış bu yapımlarda hayal gücüne ve iletişime dair bir emare yok. William Blake’in dediği gibi, paranın olduğu yerde sanattan bahsedilemez.”

Daha önce usta yönetmen Martin Scorsese, sinema dünyasının geleceği ve Marvel filmlerinin bu gelecekteki rolüyle ilgili gündem yaratan açıklamalarda bulunmuş, Marvel filmlerinin sinemadan çok tema parklarına benzediğini ve sinema olmadığını söylemişti. Bununla beraber Marvel filmlerinin sinema salonlarını ele geçirmesine izin verilmemesi gerektiğini belirten Scorsese, bu filmlerinin sinemanın bu tarz filmlerden ibaret olduğunu düşünen bir izleyici kitlesi yaratmasından endişe duyduğunu da belirtmişti.

Francis Ford Coppola da Scorsese’ye destek vermiş, hatta Scorsese’nin açıklamalarını bir adım öteye taşıyarak Marvel filmlerinin değersiz olduğunu ve aynı filmi tekrar tekrar izlemenin izleyicilere bir şey katmayacağını söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.