Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Erdoğan’ı eleştiren gençler haber olamadı”

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, YKS’ye girecek adayların sorularını YouTube’da canlı yayında yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sınav tarihini değiştirmeyerek “öğrencilerin gereksiz yere bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildiğini” söylemesi üzerine yorumlar ve “beğenmedim” tuşuna basma yoluyla öğrencilerin yaptığı protestoya iktidara yakın medya kuruluşlarının yer vermemesini eleştirdi.

“Şimdi soralım; nasıl örgütlenmiş olursa olsun binlerce öğrencinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto etmeleri haber değeri taşımaz mı? Neticede gençler, demokratik haklarını kullanmış, YKS sınavını ertelemediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı saygısızlık yapmadan, hakaret etmeden, herhangi bir taşkınlığa da yer vermeden protesto etmişler. Dünyanın neresine giderseniz gidin, hangi ülkede yaşanırsa yaşansın böyle bir olay haberdir, haber değeri taşır. Ama Türkiye’de binlerce gencin protestosu değil, Erdoğan’ın o programda söyledikleri haber oldu. Bu haliyle yayımlanan metinler bir gelişmeyi aktaran, insanları bilgilendiren ‘haber’ olmaktan çıkıp, bir halkla ilişkiler (PR) metni haline gelmişti” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.